Aktuality - Archiv r. 2013


21.9.2013 RallyCross - 6. závod

6. letošní závod, Motoareál Chabařovice. Začátek: 11 hod. Vstup: 20,- Kč

Citujeme ze stránek Rallycross Chabařovice: Záříjový závod se opět konal na zhoršeném podbahněném terénu, nejspíš proto se z devíti závodních speciálů finále mohlo, přes technické problémy, zůčastnit pouze 5 vozů.  Kategorii rámových vozů bezkonkurenčně ovládl německý závodník Enrico Weis ve svém zeleném swiftu číslo 3, který si v závodě vyjel plný počet bodů i první místo ve finálové jízdě. Druhé místo si vyjel Zdeněk Tomek ve 29tce a na třetím místě skončili Petr Wurm a Jan Marek ve voze č.8.   O jedinou boudu v tomto závodě se nezasloužil nikdo jiný než Karel "Plašan" Rejšek, který si podle svých slov nevšiml hromady hlíny a skončil na střeše :)   V kategorii bezrámových vozů se utkaly jen tři vozy. Závod však nemohly dokončit, protože po druhém kole už fungoval jen vůz 94 Jaroslava Raczka a Tomáše Jiráska. Ti si tak vysloužili první místo, bohužel však přišli o možnost nasbírat více bodů do celkové tabulky. Druhé místo připadlo na Jana Kurzweila ve 22jce a třetí skončil Oldřich Klazar ve 30tce.

Fotogalerie zde:rallycross-chabarovice  Zdroj:Rallycross-chabarovice.wbs.cz

_______________________________________________________

10.8.2013 RallyCross - 5. závod

5. letošní závod, Motoareál Chabařovice. Začátek: 11 hod. Vstup: 20,- Kč

Citujeme ze stránek Rallycross Chabařovice: Letošní léto dává závodníkům extra zabrat. Po extrémně suchém červenci jsme se srpnový závod museli potýkat s loužemi a všudypřítomným bahnem, což závodníkům způsobovalo značné potíže.  Závodníci museli neustále auta vysušovat, naštěstí jsme díky české pojištovně a dobrovolníkům - záchranářům měli několik zajímavých vstupů doprovodného programu. Ukázka první pomoci a vyprošťování osob v terénu.   V kategorii vozů s rámem se sobotního klání účastnilo 5 aut, z nichž jeden závodník odstoupil kvůli technickým problémům hned po zkušební jízdě. Během závodu se nejlépe vedlo Zdeňku Tomkovi ve voze č. 29, který zakolísal až ve finále. Oproti tomu Jiří Čermák ve voze 9 se ani jednou během závodu nedostal do cíle, což si zřejmě šetřil do finále, kde všechny soupeře s přehledem nechal za sebou. Druhé místo si vybojoval Václav Jirásek v 10tce a třetí skončil již zmíněný Zděnek Tomek.  V kategorii bezrámových vozů soutěžili tři závodníci a první místo si tak konečně vybojoval Jan Kurzweil ve 22jce, druhý se umístil Jaroslav Raczek v 94ce a třetí skončil Olda Klazar ve 30tce.   Vzhledem ke špatným podmínkám byl závod zkrácený a mimořádně se proto bodovalo i finálové kolo.

Fotogalerie zde:rallycross-chabarovice  Zdroj:Rallycross-chabarovice.wbs.cz

_______________________________________________________

20.7.2013 RallyCross - 4. závod

4. letošní závod, Motoareál Chabařovice. Začátek: 11 hod. Vstup: 20,- Kč

Citujeme ze stránek Rallycross Chabařovice: Extrémně suchá trať dávala závodníkům zabrat, ale i tak se na 4. závod dostavilo 6 vozů s rámem a 8 bezrámových speciálů. Několik vozů bylo bohužel nuceno předčasně zápolení ukončit kvůli technickým problémům i tak ale diváci viděli několik pěkných akcí.   Jan Hovorka v růžovém speciálu 888 přicházel postupně o části karoserie, dojížděl bez kapoty a na rávku a ještě se mu podařilo vykouzlit salto čímž si vysloužil zvláštní ocenění, podobně tak Jiří Juren s Lukášem Janotou v 506tce, kteří své auto převrátili nejdříve na bok a pak s ním udělali v zadní části dráhy kotrmelec. To vše bez újmy na zdraví.  Podobně adrenalinový zážitek měl i fotograf, který zachytával momentky z mantinelu ve středu dráhy kam se rozhodl svůj vůz poslat nevyspytatelný "Plašan" Karel Rejšek. Fotograf nakonec stačil útéct a zmíněný závodník si vysloužil několik nesouhlasných projevů od spoluzávodníků včetně napomenutí pořadatele.   A jak to všechno dopadlo? První místo v kategorii rámových vozů si vyjel Jiří Čermák v 9tce, druhé místo obsadil Lukáš Vlasák v 508čce, který zatím vede v celkové tabulce a třetí dopadli v 10tce Karel Rejšek a Václav Jirásek.   Katerorii bezrámových vozů vyhrál Luboš Novotný v 11tce, který kvůli technickým problémům nasbíral v závodě pouhé 4 body, ve finále se mu však dařilo. Druhý skončil Jan Dudys v 8čce a třetí dojel Jan Kurzweil ve voze 22, který stejně jako minulý závod jel v čele a ve finále mu selhal vůz.

Fotogalerie zde:rallycross-chabarovice  Foto od fotografa zde:Sibil1967  Zdroj:Rallycross-chabarovice.wbs.cz

_______________________________________________________

22.6.2013 RallyCross - 3. závod

3. letošní závod, Motoareál Chabařovice. Začátek: 11 hod. Vstup: 20,- Kč

Citujeme ze stránek Rallycross Chabařovice: Na červnových závodech jsme přivítali 14 aut, které se spravedlivě rozdělila do dvou kategorií po sedmi. Jediný, kdo nezapadl do žádné kategorie byl Tomáš Havel z Humpolce, který ve své čtyřkolce ostatním suverénně ujížděl a proto nebyl jako jediný bodován.  V posledním týdnu celá dráha prošla řadou úprav a možná i proto bylo k vidění několik velmi zajímavých soubojů "tělo na tělo". Jeden z takových skončil i vyloučením Karla Rejška z rozjížďky, když si chtěl vyřizovat účty s německým závodníkem Enrico Weisem. Sám Karel pak o několik rozjížděl dál předvedl při své divoké jízdě salto. Další kaskadérský kousek vykouzlil Jaroslav Raczek se svou novou felicií, když sklouzl v zatáčce a překlopil své auto na bok.  Celkově si v rámové katerogii nejlépe vedl Lukáš Vlasák v 508čce, který si pro vítězství dojel i ve finále. Druhé místo jak tabulkově, tak ve finále získal Enrico Weis ve voze č. 3 a na třetím místě skončili Petr Wurm a Jan Marek v 8čce.  Mezi bezrámovými vozy si celý závod vedl nejlépe - bez ztráty jediného bodu Jan Kurzweil s 22jkou, ve finále však kvůli poruše na voze skončil až 3. Druhé místo obsadil Oldřich Klazar ve 30tce a první místo si vyjel Vojtěch Dudys ve 214. Zvláštní poděkování patří Jaroslavu Razckovi za sponzorský příspěvek :) děkujeme.

Fotogalerie zde:rallycross-chabarovice  Zdroj:Rallycross-chabarovice.wbs.cz

_______________________________________________________

20.5.2013 Rallycross v Chabařovicích měl svého hrdinu!

Chabařovice - Na startu chybělo několik stálic, listina uváděla pouze 6 rámařů a 4 auta bez rámu....

Fotogalerie zde:Ústecký deník  Celý článek/Zdroj:Ústecký Deník

_______________________________________________________

18.5.2013 RallyCross - 2. závod

2. letošní závod, Motoareál Chabařovice. Začátek: 11 hod. Vstup: 20,- Kč

Citujeme ze stránek Rallycross Chabařovice: Nejdřív bláto, potom prach… tak to vypadalo na druhém závodu ze série Europe cup 2013. Květnové souboje začaly za deště, ale odpolední sluníčko přivítalo skoro 180 diváků.  V kategorii vozů s rámem soutěžilo 6 vozů, vozy bez rámu byly jen 4.   V hlavní soutěži si za vítězstvím tvrdě došel Jiří Čermák ve voze č. 9, který si pro svou ambiciózní jízdu vysloužil několik nadávek od spoluzávodníků. Do cíle dojel i s kusem nárazníku druhého Lukáše Vlasáka v 508. Třetí místo si vysloužili Karel Rejšek a Václav Jirásek.  V kategorii bez rámu si první místo obhájil Jan Dudys v 8cce. Druhé místo si i přes počáteční technické potíže vyjeli Jan Kurzweil a Jaroslav Raczek s vozem 22. Třetí místo si vysloužil Jan Hovorka v 888, který se také pravidelně umisťuje na bedně vítězů.

Fotogalerie zde:rallycross-chabarovice  Zdroj:Rallycross-chabarovice.wbs.cz

_______________________________________________________

27.4.2013 Adam Fencl okupoval nejvyšší stupně

Citujeme ze stránek Speedwaya-z.cz: O uplynulém víkendu měli napilno stopětadvacítkáři. V sobotu se odjel podnik Speedway Mini Cupu v Chabařovicích a v neděli v Divišově. Novinkou byla aktivní účast Adriana Rymela, nejen v roli sponzora jako v minulosti, ale také jako rozhodčího a manažera týmu MPM. Oba závody jednotlivců dokonale opanoval Adam Fencl, jenž se k velké radosti početných Chabařovičáků také usadil na čele průběžné klasifikace. ...

Celý článek/Zdroj:Speedwaya-z.cz

_______________________________________________________

4.5.2013 Motochaba 2013 - 7. ročník - sraz motocyklů všech značek

Fotogalerie zde:autor: Martin Fridrich  autor: Rotwina  Zdroj:Moto F Chabařovice.wbs.cz

_______________________________________________________

13.4.2013 RallyCross - 1. závod

2. letošní závod, Motoareál Chabařovice. Začátek: 11 hod. Vstup: 20,- Kč

Citujeme ze stránek Rallycross Chabařovice: Tak za sebou máme první letošní závody. I přesto, že na poslední chvíli odřeklo několik závodníků se sešlo v kategorii bezrámových vozů 5 závodníků a v rámové kategorii 4 týmy. Diváky bohužel několikrát vyhnala průtrž mračen, ale i tak se na nás přišlo podívat 176 lidí.  Na částečně rozbahněném terénu jsme neočekávali žádné větší rozbroje mezi závodníky, ovšem opak byl pravdou a zejména v kategorii bezrámových vozů to byli souboje „tělo na tělo“. První místo si v bezrámovém finále vyjel Jan Dudys ve voze č.8, který měl během závodu menší potíže s respektováním pravidel wink Na druhém místo skončil Jan Hovorka v 888 a třetí místo si vysloužili Tomáš Hampejz a Tibor Rafael s 911ckou, kteří si vyjeli nejvíce bodů do celkové tabulky.  Zvláštní ocenění si za své salto mortale zasloužil Luboš Novotný, který odolával ťukancům od spoluzávodníků a nakonec ještě vystřihl přemet s dopadem na všechny čtyři kola, po kterém suverénně pokračoval v závodu. Vysloužil si tak bouřlivý potlesk a uznání všech diváků cool  Kategorie rámových vozů byla o něco méně napínavá, když do finále kvůli technickým problémům nastoupili pouze dva vozy našich ostřílených závodníků. První místo si nakonec vyjel Jiří Čermák v 9tce a na druhém místě skončil Lukáš Vlasák ve voze 508. Třetí místo si na základě vybojovaných bodů vyhráli Zdeněk Tomek a Petr Hajný, kterým ve třetím kole závodu odešel motor.  Děkujeme všem zúčastněným a budeme se těšit zase 18. Května!

Fotogalerie zde:rallycross-chabarovice  Zdroj:Rallycross-chabarovice.wbs.cz

_______________________________________________________

7.4.2013 Chabařovice otevírají svou náruč celému světu

Citujeme ze stránek Speedwaya-z.cz: O uplynulém víkendu měli napilno stopětadvacítkáři. V sobotu se odjel podnik Speedway Mini Cupu v Chabařovicích a v neděli v Divišově. Novinkou byla aktivní účast Adriana Rymela, nejen v roli sponzora jako v minulosti, ale také jako rozhodčího a manažera týmu MPM. Oba závody jednotlivců dokonale opanoval Adam Fencl, jenž se k velké radosti početných Chabařovičáků také usadil na čele průběžné klasifikace. ...

Celý článek/Zdroj:Speedwaya-z.cz

_______________________________________________________

6.4.2013 Speedway Cars

Citujeme ze stránek Speedwaya-z.cz: Prvního letošního závodu Speedway Cars se zúčastnilo 6 závodníků, trochu chladné počasí, ale účastníci si to užili. Seznam zúčastněných: č.666 Roman Holoch, Ford Escort, č.420 Roman Holoch ml. Fiat Uno, č.331 David Papp + Jakub Písařík, Opel Kadet, č.41 Denisa Pappová, Trabant, č.3 Lukáš Filař, Fiat Tipo, č.8 Kamil Jindráček. Výsledky: 1. místo Roman Holoch st. 2. místo Lukáš Filař 3. místo Kamil Jindráček.

Fotogalerie:Speedwaycars  * Chladikova81  Zdroj:Speedwaycars.wbs.cz